Ще трохи про технологію ТЕРМОДІМ

Ще трохи про технологію ТЕРМОДІМ

Будівельна система "Термодім" призначена для будівництва, реконструкції та капітального ремонту споруд, різного призначення, рівня відповідальності та поверховості. Основа на застосуванні незнімної опалубки з пінополістиролу і відноситься до монолітного житлового будівництва.

Пінополістирол є екологічно чистим матеріалом (97% повітря і 3% матеріал).

Стандартний базовий блок являє собою єдиний монолітний блок, що складається з двох панелей з пінополістиролу і з'єднаних між собою жорсткими перемичками.

Блоки скріплюються між собою за допомогою простого, але дуже надійного механізму фіксації по верхніх і нижніх гранях. Механізм скріплення забезпечує дуже щільне укладання блоків і їх зчеплення. Порожнина, яка утворюється усередині цієї незнімної опалубки, заповнюється арматурою і бетоном, і після застигання і набору розрахункової міцності виходить монолітна залізобетонна стіна.

Одним з основних переваг пінополістиролу є здатність нести відносно високе механічне навантаження при мінімальній щільності. Це значною мірою визначає можливості його використання в будівництві. Після застигання бетону, пінополістирольні блоки стають невід'ємною частиною конструкції стіни, що дозволяє створити підвищену звукоізоляцію. Завдяки чудовим звукопоглинальним якостям полістиролу і внутрішнього монолітобетонного прошарку, стіни, зведені з блоків "Термодім", дозволяють знизити гучність звуку на 53 dB.

За технологією "Термодім" побудовані десятки тисяч споруд у країнах Північної Америки, Європи та Азії. Переваги системи "Термодім" відчуваються при будівництві будинку і кожен день при експлуатації.

У холодних широтах зміст заміського будинку в зимовий період - задоволення дороге. За допомогою блоків "Термодім" вдається не пропускати в будинок холод. Прогріваються не стіни, а гріється повітря всередині 'термоса'. Витрати на опалення будівлі будуть в 3-3,5 рази менше в порівнянні з традиційним будинком. За теплоізоляції 290 міліметрова пінополістирольна стіна порівнянна з цегляною стіною шириною 1200 міліметрів. До речі, влітку в побудованому даними способом будинку навіть при високій жарі не буде душно, оскільки пінополістирольний 'термос' не пропускає і спеку. Крім того, пінополістирол є самозатухаючим матеріалом. У разі пожежі він не поширює вогонь і не виділяє токсичних хімічних сполук. Крім іншого, такий спосіб будівництва дозволяє зменшити товщину стін і отримати додаткову житлову площу.

Ще одним великим плюсом системи стала виняткова швидкість будівництва. При використанні в будівництві легких пінополістирольних блоків важка вантажопідйомна техніка не потрібна, що дозволяє не тільки заощадити час будівництва, а й зберегти ландшафт. Нарешті, ця система легко поєднується з будь-якою технологією будівництва, як цегляними, пінобетонними, так і дерев'яними конструкціями. Після зведення стіни зовнішні і внутрішні поверхні блоків виконують не тільки функцію тепло- і звукоізоляційного покриття, але і стають основою для обробки будь-якого типу, від штукатурки до стінових панелей.

Енергозбереження, легкість, простота монтажу, низька трудомісткість, цілорічний цикл будівництва, необмежену кількість оздоблювальних матеріалів, широкий діапазон дизайнерських рішень - ці та багато інших плюси дозволяють зробити життя в такому будинку безпечною і комфортною.

20 вересня 2009