Що таке термодім?

Що таке термодім?

У цій статті коротко описано зміст терміна технології Термодім, а також описуються ключові переваги використання цієї системи в будівництві.

ТЕРМОДІМ це будинок, стіни якого складені з порожнистих пінополістирольних блоків залитих важким бетоном. Такі блоки називаються термоблоками і є, по суті, незнімною опалубкою. Набираючи міцність, бетон утворює монолітну конструкцію будівлі.

Україна першою з країн СНД в січні 1995 року прийняла державні будівельні норми, що регламентують всі питання будівництва будинків з пінополістирольних блоків незнімної опалубки (ДБН В.2.6.-6-95). За чинним сьогодні нормам в Україні дозволено будівництво ТЕРМОДОМІВ висотою до 5 поверхів.

Пінополістирол абсолютно нешкідливий, екологічно чистий матеріал. З нього виготовляють одноразовий посуд, упаковування для овочів, фруктів, риби й м'яса. За санітарно-гігієнічним нормам пінополістирол може контактувати з продуктами, що вживаються в їжу без попередньої обробки. Крім того, пінополістирольна стіна, також як і дерев'яна володіє здатністю «дихати», тобто повільно пропускати через себе повітря. Пінополістирол широко і давно використовується в будівництві, Для ТЕРМОДОМУ застосовується полістирол марки ПСВ-С, який не горить і не підтримує горіння.

Полістирол, з якого зроблені термоблоки чудовий утеплювач. 10 см пінополістиролу по теплоізоляційних властивостях рівнозначно 2,5 бетону або 1,8 стандартної цегляної стіни! Це дозволяє знизити витрати матеріалів в 2-3 рази, трудовитрати більш ніж в 10-12 разів! Більш тонкі, але теплі стіни дозволяють збільшувати площу житла стандартні 36 квадратних метрів в цегляному будинку перетворюються в пінополістирольному, при тих же зовнішніх розмірах, в 42 метри! Для будинків з пінополістиролу годиться будь-яка система опалення, і кожна з них дозволить заощадити значні кошти,

З цього матеріалу можна будувати будинки в будь-яких кліматичних умовах в спеку в ньому прохолодно, в мороз тепло. Більш того, можна будувати і взимку на властивості пінополістиролу погода практично не впливає, Полістирольний термоблок служить свого роду термосом для залитого бетону і надійно захищає його від морозу. Будівництво ТЕРМОДОМУ нагадує складання іграшкового будинку з кубиків; замість громіздкої великовагової техніки досить найпростіших підручних засобів. При цьому коробку 2-х поверхової будівлі пара робочих здатна звести за 3 тижні.

Пінополістирол значно легше з інженерного погляду; при тій же міцності вага стіни термодому значно менше; квадратний метр стандартної цегляної стіни важить 960 кг. квадратний метр залитих блоків 350 кг. Витрата цементу, між іншим, також значно менше в порівнянні зі звичною цегляною кладкою, Така економія дозволяє використовувати полегшені фундаменти, і значно прискорювати темпи будівництва, Надійність стін сумнівів не викликає - забитий у стіну дюбель витримує навантаження 80 кг. Стіна спокійно витримує бетонні перекриття великих розмірів і відповідної ваги, вживані для будівництва промислових будівель.

На цьому можливості нового будівельного матеріалу не вичерпуються, Пінополістирол давно вже застосовується для звукоізоляції, Якщо раніше для цього було потрібно трудомістка операція по наклейці матеріалу на бетонну або цегляну стіну, то тепер ізоляція є основою самої стіни. А останні дослідження, проведені за кордоном, довели; матеріал не пропускає радіоактивного випромінювання і значно послаблює вплив електромагнітного поля так званих магнітних бур ви просто не відчуєте! Пінополістирол не гігроскопічний, тобто, не вбирає в себе вологу, Техніка, яка зберігається в будівлях з термоблоків, що не піддається корозії.

Вибираючи технологію Термодім - Ви робите вибір на користь енергоефективного, економічно вигідного і екологічно безпечного будинку для себе і наступних поколінь Вашої родини.

23 червня 2009